کفسابی موزاییک چیست؟

کفسابی موزاییک به مفهوم سائیدن کف ساختمان‌ها با انواع دستگاه‌ های مختلف برای از بین بردن عیوب آن می باشد. هنگامی که موزاییک های کف یک ساختمان معیوب و کهنه شده باشند و یا به دلایل مختلفی مانند ریختن انواع مواد اسیدی مثل ترشیجات، سرکه و آبلیمو آسیب دیده و یا به دلیل باران های اسیدی خوردگی پیدا کرده باشند، می‌توان با کف سابی این اشکالات را از بین برد.

همچنین ناهمواری های مختلف بر روی موزاییک ها مانند چسب، سیمان، ملات و رنگ، تغییر رنگ موزاییک و سیاه شدن آن نیز به وسیله کفسابی موزاییک از بین خواهد رفت.

کفسابی موزاییک

تاثیر کف سابی موزاییک

کفسابی موزاییک سبب شفافیت و براق شدن فوق‌ العاده‌ ای در سطوح سنگ ها می شود. روش کفسابی و ساب سنگ هنگامی که به صورت اساسی و اصولی انجام شوند، علاوه بر اینکه موجب زیبایی فوق‌ العاده‌ ای در موزاییک ها شده، سبب از بین رفتن عیوب آن نیز می گردند.

انواع کفسابی

کفسابی با دستگاه های مختلف انجام می گیرد و ممکن است با توجه به شرایط و میزان کاری که کارفرما  نیاز دارد، عملیاتی که صورت می‌گیرد متنوع باشد. یکی از انواع کفسابی، کفسابی موزاییک به وسیله فرچه سیمی می باشد. در این روش موزاییک ها به وسیله فرچه سیمی ساییده شده و تمیز می گردند. اما ممکن است که در طول زمان کثیفی سنگ‌ ها برگردد. به این دلیل که در این روش سنگ ها شفافیت لازمی که سبب دفع دائم کثیفی و غبار می شود را به دست نمی آورند. بنابراین می توان گفت این روش، یک روش مقطعی می باشد.

از دیگر انواع کف سابی موزاییک می توان سابیدن کامل را نیز نام برد، که این روش شامل لایه برداری اولیه و یکنواخت کردن سطوح می باشد. این لایه برداری ها در چندین مرحله انجام گرفته و سپس در آخرین مرحله ساب براق کننده نیز با دقت فراوان بر روی موزاییک ها انجام خواهد گرفت. روش بعدی روش ساییدن با رزین می باشد. در برخی سنگ هایی که به صورت ذاتی دارای خلل و فرج خاصی هستند، مانند تراورتن  این نوع از کفسابی انجام خواهد گرفت. در این نوع سنگ ها هنگام انجام ساب سوراخ هایی بر روی سنگ ایجاد می گردد که پس از انجام ساب باید شخص کفساب این سوراخ ها را به وسیله رزین پر کند. سپس در مرحله بعدی و پس از خشک شدن رزین ها مجدداً باید ساب موزاییک ها تجدید شود. لازم به ذکر است که سابیدن با رزین دقیقاً مانند روش سابیدن کامل می باشد اما تنها تفاوت این است که در این مرحله رزین کاری نیز باید صورت گیرد.

کفسابی به وسیله دستگاه

ویژگی های کفسابی مرغوب

یک کفسابی موزاییک خوب باید حتماً به صورت یکنواخت و یکدست صورت گیرد. در قسمت های مختلف سنگ نیز نباید تفاوت در شفافیت مشاهده شود‌‌‌. لقمه های مرغوب در انجام ساب با کیفیت نیز نقش بسزایی خواهند داشت.

در یک کفسابی خوب باید بندکشی سنگ ها خالی نباشد و همچنین کناره های دیوار که به وسیله دستگاه نمی‌توان آن ها را کفسابی کرد، باید به صورت دستی صاحب خورده شوند.

در آخر می توان گفت کیفیت کفسابی به عوامل و شرایط مختلفی بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال تعداد دست های سابی که باید در مراحل مختلف کفسابی انجام شود باید به نوبت و با دقت بسیار بالایی صورت گیرد. همچنین نوع دستگاه های مورد استفاده و دقت فرد کفساب نیز بسیار در این مرحله حائز اهمیت است.

کفسابی موزاییک